Mijn naam is Laurien Aben. Ik ben opgeleid tot GZ-psycholoog in Rijndam revalidatiecentrum en in 2013 afgestudeerd. Daarnaast ben ik gepromoveerd op de rol van zelfvertrouwen bij geheugenstoornissen na een beroerte.

 

Naast mijn werkzaamheden in Psychologiepraktijk Vief! werk ik vanaf februari 2017 in het AMC te Amsterdam. In Amsterdam word ik opgeleid tot Klinisch Neuropsycholoog, een specialisatie binnen de psychologie. Ik werk voornamelijk met patiënten met niet-aangeboren hersenletsel, chronische pijn en oncologische aandoeningen. Daardoor heb ik ruime ervaring met het begeleiden van rouw om verlies van gezondheid, acceptatieprocessen en zingevingsvraagstukken. Je kunt bij mij tevens terecht voor behandeling op het gebied van burn-out, depressie, trauma en/of angst. Ook kan ik begeleiding bieden bij geheugenklachten en vermoeidheid als gevolg van hersenletsel.


Mijn werkwijze is dat ik graag samen met jou op zoek ga naar je sterke kanten en mogelijkheden, om je zo te helpen het hoofd te bieden aan problemen of belemmeringen waar je tegen aan loopt. Ik maak daarbij gebruik van cognitieve gedragstherapie, kortdurende oplossingsgerichte therapie, elementen uit de schematherapie en EMDR.

 

Cursussen/opleidingen

EMDR basistherapeut.

Opleiding Negatief Zelfbeeld.

 

Overige informatie:

Ik ben aangesloten bij de klachtenregeling van de NvGzP.

BIG registratie: 79918197225

AGB code: 94102099